Top

Geneeskrachtige Stenen

Onder deze categorie vallen alle zilveren kettingen waarbij geneeskrachtige stenen (genezende halfedelstenen) in de zilveren hangers zijn verwerkt.

Tijgeroog

Onder deze categorie bij Zilverenketting.org vind je alleen een zilveren ketting met een Healing Stone in de zilveren hanger verwerkt. Ook het gebruikte zilver is fairtrade. Net zoals de halfedelsteen die gebruikt is.

Het bijgeloof in deze helende halfedelstenen vindt haar oorsprong in pré-Columbiaanse tijden. Geneeskrachtige stenen, ook wel Healing Stones genoemd, zijn aardende stenen die onder andere de intuïtie stimuleren. Elke geneeskrachtige steen zou zijn eigen specifieke, karakteristieke uitwerking (helende kracht) op de mens hebben. Dit kan van positieve energie tot bijvoorbeeld het helen van oogkwalen en het verbeteren van het zicht in het donker zijn. Of het verlichten van hoofdpijn en gezichtspijn. Enkele andere voorbeelden waarbij Healing Stones worden gebruikt, zijn zwangerschap, bevalling, borstvoeding, betere spijsvertering, tegen vochtophoping, het vertragen van de degeneratie van de huid, het haar, de ogen, de lever en de alvleesklier. Op deze manier kunnen Healing Stones ook bij alternatieve geneeswijzen hun steentje bijdragen.

Bij enkele zilveren kettingen zijn geneeskrachtige stenen als jade gebruikt. Bij de Maya 's en de Maori stond het symbool voor Eeuwigheid. Jade helpt bij problemen met de nieren of blaas en geeft bovendien ook nogs eens een innerlijke rust en veel wijsheid.

En ook dat alles geheel conform de fairtrade-voorwaarden zoals het WFTO ze heeft vastgelegd. Net als alle andere zilveren kettingen die je bij ons in de webshop kunt vinden.

Wil je meer weten over de kwaliteit van het gebruikte zilver klik hier, wil je meer weten over wat fairtrade precies inhoudt klik hier.