Top

Geneeskrachtige Stenen

Onder deze categorie vallen alle zilveren kettingen waarbij geneeskrachtige stenen (genezende halfedelstenen) in de zilveren hangers zijn verwerkt.

Tijgeroog

Onder deze categorie bij Zilverenketting.org vind je alleen een zilveren ketting met een Healing Stone in de zilveren hanger verwerkt. Ook het gebruikte zilver is fairtrade. Net zoals de halfedelsteen die gebruikt is.

Het bijgeloof in deze helende halfedelstenen vindt haar oorsprong in pré-Columbiaanse tijden. Geneeskrachtige stenen, ook wel Healing Stones genoemd, zijn aardende stenen die onder andere de intuïtie stimuleren. Elke geneeskrachtige steen zou zijn eigen specifieke, karakteristieke uitwerking (helende kracht) op de mens hebben. Dit kan van positieve energie tot bijvoorbeeld het helen van oogkwalen en het verbeteren van het zicht in het donker zijn. Of het verlichten van hoofdpijn en gezichtspijn. Enkele andere voorbeelden waarbij Healing Stones worden gebruikt, zijn zwangerschap, bevalling, borstvoeding, betere spijsvertering, tegen vochtophoping, het vertragen van de degeneratie van de huid, het haar, de ogen, de lever en de alvleesklier. Op deze manier kunnen Healing Stones ook bij alternatieve geneeswijzen hun steentje bijdragen.

Bij enkele zilveren kettingen zijn geneeskrachtige stenen als jade gebruikt. Bij de Maya 's en de Maori stond het symbool voor Eeuwigheid. Jade helpt bij problemen met de nieren of blaas en geeft bovendien ook nogs eens een innerlijke rust en veel wijsheid.

En ook dat alles geheel conform de fairtrade-voorwaarden zoals het WFTO ze heeft vastgelegd. Net als alle andere zilveren kettingen die je bij ons in de webshop kunt vinden.

Wil je meer weten over de kwaliteit van het gebruikte zilver klik hier, wil je meer weten over wat fairtrade precies inhoudt klik hier.
Amber (Barnsteen)
Amber (Barnsteen)
De Sol Amber is een gestolde en gefossiliseerde boomhars. Deze behoort niet alleen tot de halfedelstenen , maar ook tot de geneeskrachtige stenen. Amber wordt ook wel eens barnsteen genoemd.

Zilveren hanger (met amber inleg) en zilveren ketting (42 cm) worden standaard geleverd in een luxueus groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).
€ 54,95
Druppel Turkoois (bescherming, genezing)
Druppel Turkoois (bescherming, genezing)
De Turkoois behoort niet alleen tot de geneeskrachtige stenen, maar ook tot de halfedelstenen die geluk brengen. De Turkoois stimuleert de intuïtie en verdrijft negatieve energie uit de aura en biedt bescherming.

Deze wordt in een zilveren hanger met bijpassende zilveren ketting (45 cm) geleverd in een luxueus groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).
€ 54,95
Geluk (niet meer leverbaar)
Geluk
Deze zilveren hangers met geneeskrachtige stenen worden met zilveren kettingen geleverd. Het zijn halfedelstenen die bovendien geluk brengen. Ze zijn in diverse kleurvarianten verkrijgbaar.

Deze zilveren kettingen  worden standaard geleverd in een luxueus groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).
€ 54,95
Maansteen
Maansteen
Deze halfedelstenen zijn sterk verbonden met de maan en intuïtie en behoren tot de geneeskrachtige stenen. Net zoals de maan staat deze steen symbool voor de cyclus van verandering.

Zilveren hanger met Maansteen, inclusief zilveren ketting (42 cm).  Deze worden standaard geleverd in een luxueus groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).
€ 54,95