Top

Maori

Onder deze categorie vallen alle zilveren kettingen waarbij oude symbolen van de Maori in de zilveren hangers zijn verwerkt.

zilveren ketting  zilveren ketting  zilveren ketting    

Naast de oude symboliek uit de pré-Columbiaanse culturen heeft Zilverenketting.org ook zilveren kettingen met zilveren hangers waarop oude symbolen van de Maori staan in haar collectie opgenomen. Deze zijn dan wel gemaakt in de fairtrade zilverateliers die ook onze andere zilveren kettingen hebben gemaakt, maar het verband met onze andere kettingen is dat onze fairtrade zilversmeden woonachtig zijn in de gebieden waar deze pré-Columbiaanse culturen geleefd hebben (Guatemala en Mexico).

In de symbolen van de Maori is vaak het nationale symbool van Nieuw-Zeeland, de varen, verwerkt. Elk nieuw blad dat zich opent staat symbool voor een nieuwe start en groei (oftewel ontwikkeling). Verder vind je veel terug van de zeevaart in de oude Maori symbolen, zoals de walvisstaart en de vishaak (tekens voor veiligheid en bescherming op zee). Naast de interessante historische symboliek is bovendien het gebruikte zilver ook nog eens fairtrade. Net zoals de andere kettingen in onze webshop.

Bij enkele zilveren kettingen is ook jade in de zilveren hanger gezet. Bij de Maya 's en de Maori stond het symbool voor Eeuwigheid. Jade helpt bij problemen met nieren of blaas en geeft een innerlijke rust en veel wijsheid.

Wil je meer weten over de kwaliteit van het gebruikte zilver klik hier, wil je meer weten wat fairtrade inhoudt klik hier.
Kracht en doorzettingsvermogen (Maori Matau)
Kracht en doorzettingsvermogen (Maori Matau)
De Matau (vishaak) zorgt volgens de Maori overlevering voor een veilige reis over water. Traditioneel bracht het symbool ook geluk.

De handgemaakte zilveren hanger (30 mm) met zilveren ketting (42 cm) wordt standaard geleverd in een luxueus groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).
€ 64,95
Persoonlijke Ontwikkeling (Maori Koru)
Persoonlijke Ontwikkeling (Maori Koru)
De Koru staat symbool voor de varen. Elk nieuw blad staat voor een nieuwe persoonlijke ontwikkeling en groei.

De handgemaakte zilveren hanger (20 mm of 30 mm) met zilveren of lederen ketting (42 cm) wordt standaard geleverd in een luxueus groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).

€ 54,95
Synergie (Maori Double Koru)
Synergie (Maori Double Koru)
Bij dit Maori symbool, dubbele Koru, zijn het twee levens die zich beiden in alle rust ontwikkelen binnen de gezamenlijke levenscirkel (synergie).

Deze handgemaakte zilveren hanger met zilveren ketting wordt standaard geleverd in een luxueus groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).
€ 54,95
Vriendschap (Maori Twist)
Vriendschap (Maori Twist)
Dit symbool van de Maori, de Twist, staat voor vriendschap of verbond. Ondanks alle pieken en dalen van het leven blijven twee mensen of twee culturen samen sterk tot in de eeuwigheid. Het vertegenwoordigt ook teamwork en samenwerking.

De handgemaakte zilveren hanger (50 of 35 mm) en zilveren ketting (45 cm) worden standaard geleverd in een luxueus groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).
€ 69,95
Wijsheid (Maori Walvisstaart)
Wijsheid (Maori Walvisstaart)
De walvisstaart is een eeuwenoud Maori symbool dat bescherming biedt en staat voor wijsheid en een lang leven. Leverbaar in 2 maten.

De handgemaakte zilveren hanger en zilveren ketting worden standaard geleverd in een luxueus groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).
€ 34,95