Top

Maya

Onder deze categorie vallen alle zilveren kettingen waarbij oude symbolen bij de Maya uit pré-Columbiaanse tijden haar oorsprong vinden.

 zilveren ketting  zilveren ketting  zilveren ketting  

Onder deze categorie bij Zilverenketting.org vind je alleen een zilveren ketting met een klassiek symbool uit pré-Columbiaanse Maya cultuur in de zilveren hanger verwerkt. Bovendien is het gebruikte zilver ook nog eens fairtrade. Net zoals de andere kettingen in onze webshop.

Onder pré-Columbiaanse culturen vallen naast de Maya s ook de Azteken en de Inca 's, waarbij soms de tekens overlappend in de verschillende culturen gebruikt zijn. Ook vinden we in deze culturen veel van de Indianen terug. Zilverenketting.org heeft diverse zilveren hangers met Maya symbolen voor Balans en Extase. En zo hebben we bijvoorbeeld ook de Voetafdruk op de afgelegde weg of de Ladder van Aards naar Hemels in onze online collectie, om de Maya kalender maar niet te vergeten.

Naast de oude symboliek uit de pré-Columbiaanse culturen heeft Zilverenketting.org ook zilveren kettingen met zilveren hangers waarop oude symbolen van de Maori staan in de collectie opgenomen. Dit zijn handgemaakte kettingen uit onze fairtrade zilverateliers die gevestigd zijn in de gebieden waar pré-Columbiaanse culturen hebben geleefd (Guatemala en Mexico) .

De link tussen de zilveren kettingen met Maya symbolen en Maori symbolen is dat in beide culturen jade dezelfde betekenis had. Bij enkele zilveren kettingen bij zilverketting.org is ook jade in de zilveren hanger gezet. Bij de Maya 's en de Maori stond het symbool voor Eeuwigheid. Jade helpt bij problemen met nieren of blaas en geeft een innerlijke rust en veel wijsheid.

Wil je meer weten over de kwaliteit van het gebruikte zilver klik hier, wil je meer weten wat fairtrade inhoudt klik hier.
Muziek (Maya K'ay)
Muziek (Maya K'ay)
In de zilveren hanger is het oude Maya symbool voor Muziek verwerkt. Het zorgde voor structuur, betekenis en sfeer bij de vele rituelen en feesten.

Deze handgemaakte zilveren hanger met zilveren ketting wordt standaard geleverd in een luxueus, groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).
€ 44,95
€ 34,95
Voetafdruk (Maya Footprint)
Voetafdruk (Maya Footprint)
Dit Maya symbool staat voor de Voetafdruk op de afgelegde weg en dateert uit de Klassieke Maya-periode van 250 - 900 na Christus (Midden-Amerika).

Handgemaakte zilveren hanger (20 mm) met zilveren ketting (42 cm) wordt standaard geleverd in een luxueus groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).
€ 44,95