Top

Maya

Onder deze categorie vallen alle zilveren kettingen waarbij oude symbolen bij de Maya uit pré-Columbiaanse tijden haar oorsprong vinden.

 zilveren ketting  zilveren ketting  zilveren ketting  

Onder deze categorie bij Zilverenketting.org vind je alleen een zilveren ketting met een klassiek symbool uit pré-Columbiaanse Maya cultuur in de zilveren hanger verwerkt. Bovendien is het gebruikte zilver ook nog eens fairtrade. Net zoals de andere kettingen in onze webshop.

Onder pré-Columbiaanse culturen vallen naast de Maya s ook de Azteken en de Inca 's, waarbij soms de tekens overlappend in de verschillende culturen gebruikt zijn. Ook vinden we in deze culturen veel van de Indianen terug. Zilverenketting.org heeft diverse zilveren hangers met Maya symbolen voor Balans en Extase. En zo hebben we bijvoorbeeld ook de Voetafdruk op de afgelegde weg of de Ladder van Aards naar Hemels in onze online collectie, om de Maya kalender maar niet te vergeten.

Naast de oude symboliek uit de pré-Columbiaanse culturen heeft Zilverenketting.org ook zilveren kettingen met zilveren hangers waarop oude symbolen van de Maori staan in de collectie opgenomen. Dit zijn handgemaakte kettingen uit onze fairtrade zilverateliers die gevestigd zijn in de gebieden waar pré-Columbiaanse culturen hebben geleefd (Guatemala en Mexico) .

De link tussen de zilveren kettingen met Maya symbolen en Maori symbolen is dat in beide culturen jade dezelfde betekenis had. Bij enkele zilveren kettingen bij zilverketting.org is ook jade in de zilveren hanger gezet. Bij de Maya 's en de Maori stond het symbool voor Eeuwigheid. Jade helpt bij problemen met nieren of blaas en geeft een innerlijke rust en veel wijsheid.

Wil je meer weten over de kwaliteit van het gebruikte zilver klik hier, wil je meer weten wat fairtrade inhoudt klik hier.
Balans
Balans
Maya symbool voor de Balans tussen de Materiёle en Spirituele wereld.

Deze handgemaakte zilveren hanger (30 mm) met zilveren ketting (42 cm) wordt standaard geleverd in een luxueus groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).
€ 44,95
Extase (niet meer leverbaar)
Extase

Dit Maya symbool betekent de Ladder van Aards naar Hemels (een extase) en dateert uit de Klassieke Maya periode van 250 - 900 na Christus (Midden-Amerika).

Deze handgemaakte zilveren hanger met zilveren ketting (42 cm) wordt standaard geleverd in een luxueus groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).

€ 39,95
Intuïtie
Intuïtie

Het Maya symbool staat voor Vertrouwen op Intuïtie (de Innerlijke Stem) en dateert uit de Klassieke Maya periode 250 - 900 na Christus (Midden-Amerika).

Deze handgemaakte zilveren hanger (30 mm) met zilveren ketting (42 cm) wordt standaard geleverd in een luxueus groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).

€ 44,95
Jade Bol
Jade Bol
De hanger bestaat uit een massief jade bol (doorsnee 11 mm) in zilver gevat. Jade staat bij zowel de Maori als de Maya 's voor innerlijke rust en wijsheid.

Deze hanger wordt samen met een zilveren ketting (45 cm) standaard geleverd in luxueus, groen sieradendoosje (inclusief echtheidcertificaat).
€ 79,95
Licht (niet meer leverbaar)
Licht
In de zilveren hanger van deze ketting is het oude Maya symbool voor het Licht van de Zon en de Ziel verwerkt.

De handgemaakte zilveren hanger met zilveren ketting (42 cm) wordt standaard geleverd in een luxueus, groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).
€ 39,95
Maya Kalender
Maya Kalender
Deze Maya kalender (Maya Calendario) wordt ook wel de Haab genoemd: een zonnekalender van 365 dagen, verdeeld in 18 maanden van elk 20 dagen.

Handgemaakte zilveren hanger met zilveren ketting (42 cm) wordt standaard geleverd in een luxueus, groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).
€ 49,95
Muziek
Muziek
In de zilveren hanger is het oude Maya symbool voor Muziek verwerkt. Het zorgde voor structuur, betekenis en sfeer bij de vele rituelen en feesten.

Deze handgemaakte zilveren hanger met zilveren ketting wordt standaard geleverd in een luxueus, groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).
€ 44,95
Reis (niet meer leverbaar)
Reis

In de zilveren hanger is het oude Maya symbool voor Reis (reizen) verwerkt.

Deze handgemaakte zilveren hanger met zilveren ketting (42 cm) wordt standaard geleverd in een luxueus groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).

€ 39,95
Start
Start
In de oude Maya geschriften werd dit symbool voor Begin (Hop) gevonden. Het staat voor het begin van iets (de start), het ontwaken in brede zin, in ruimte en tijd.

De handgemaakte zilveren hanger (30 mm) met zilveren ketting wordt standaard geleverd in een luxueus groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).
€ 44,95
Voet
Voet
Dit Maya symbool staat voor de Voetafdruk op de afgelegde weg en dateert uit de Klassieke Maya-periode van 250 - 900 na Christus (Midden-Amerika).

Handgemaakte zilveren hanger (20 mm) met zilveren ketting (42 cm) wordt standaard geleverd in een luxueus groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).
€ 39,95
Wijsheid
Wijsheid
Jade staat zowel bij de Maya 's als de Maori voor Eeuwigheid. Daarnaast wordt Jade gebruikt bij problemen met nieren of blaas en voor innerlijke rust en wijsheid.

Deze handgemaakte zilveren hanger (gezet met jade) en zilveren ketting (42 cm) worden standaard geleverd in een luxueus groen sieradendoosje (inclusief echtheidscertificaat).
€ 64,95