Top

Azteken

Onder deze categorie vallen alle zilveren kettingen waarbij oude symbolen uit de Azteken cultuur worden verwerkt in de zilveren hangers.

Maya kalender   Dubbelkoppige slang

Onder deze categorie bij Zilverenketting.org vind je dus alleen een zilveren ketting met een klassiek symbool uit de pré-Columbiaanse periode van de Maya's. Bovendien is het gebruikte zilver ook nog eens fairtrade. Net zoals elke andere handgemaakte ketting in onze webshop.

Onder pré-Columbiaanse culturen vallen de Azteken, de Inca's en de Maya's, waarbij soms de tekens overlappend in de verschillende culturen gebruikt zijn. De symbolen uit deze culturen bestaan bijvoorbeeld uit tekens met betrekking tot het toenertijd bekende zonnestelsel of een schelp die in de Azteken cultuur symbool stond voor nieuw leven of nieuw begin. Andere graag gebruikte tekens in de Azteken cultuur waren die van de ziel en vruchtbaarheid.

Alle zilveren kettingen zijn handgemaakte kettingen uit onze fairtrade zilverateliers die gevestigd zijn in de gebieden waar pré-Columbiaanse culturen hebben geleefd (Guatemala en Mexico) .

Wil je meer weten over de kwaliteit van het gebruikte zilver klik hier, wil je meer weten wat fairtrade inhoudt klik hier.
Azteken Kalender
Azteken Kalender
In de zilveren hanger is de Azteekse kalender verwerkt die in 1790 ontdekt werd in Mexcio. Het stelt een godenmasker omgeven met 4 zonnen voor.

Handgemaakte zilveren hanger (27 mm), inclusief zilveren ketting (45 cm), wordt standaard geleverd in luxueus groen sieradendoosje met echtheidscertificaat.
€ 64,95
Sol y Luna (Zon en Maan)
Sol y Luna (Zon en Maan)
De combinatie van de zon en maan (Sol y Luna) wordt binnen de pré-Columbiaanse culturen, zoals de Azteken, als het hoogst haalbare gezien. Het is een weergave van mannelijkheid en vrouwelijkheid.

Handgemaakte zilveren hanger met zilveren ketting (42 cm) wordt standaard geleverd in luxueus groen sieradendoosje met echtheidscertificaat.
€ 49,95
Vijfde Zon (Quinto Sol) (niet meer leverbaar)
Vijfde Zon (Quinto Sol)
Quinto Sol betekent 5e zon en is de naam van deze zilveren ketting. Volgens oude geschriften van de Azteken zijn er 4 zonnen geweest voor onze huidige 5e zon. Iedere nieuwe zon bracht een nieuwe aarde met haar flora, fauna en een nieuwe mensheid.

Handgemaakte zilveren hanger Quinto Sol (25 mm) met zilveren ketting (42 cm) worden standaard geleverd in luxueus groen sieradendoosje met echtheidscertificaat.
€ 47,95