Top

Fair trade en Zilverenketting.org

Houdt u van zilveren kettingen? En shopt u graag eerlijk en milieubewust? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Het gaat ons in eerste instantie om mooie zilveren kettingen aan te bieden, maar dan wel duurzaam en "Fair" geproduceerd. Ons gehele assortiment bestaat uit artikelen ingekocht bij importeurs die WFTO-gecertificeerd zijn. Het WFTO (World Fair Trade Organization, dé wereldautoriteit op het gebied van fair trade) is actief in 70 landen: in Afrika, Azië, Amerika en Europa.

In januari 2004 heeft het IFAT (International Federation for Alternative Trade, de oude naam voor het huidige WFTO) op het Sociaal Wereldforum te Mumbai (India) het nieuwe FAIR TRADE ORGANIZATION MARK gelanceerd. Het staat voor 100% Fair Trade!
Al onze producten voldoen minimaal aan de volgende punten:
  • Vriendelijkheid voor mens en milieu
  • Armoedebestrijding
  • Biologische verantwoording
  • Ontwikkeling van mens en maatschappij
Kortom: mooie zilveren kettingen met een bijzonder verhaal!


Respect voor de natuur

De generaties na ons mogen later net zo genieten van al het moois op de wereld als wij nu! Daarom gaat onze voorkeur uit naar producten die van biologische (en duurzame) materialen worden gemaakt. Veelal hout en steen. Dit gebeurt op zorgvuldige en verantwoorde wijze, door het WFTO gecontroleerd. Hierdoor wordt de natuur zo min mogelijk belast, en de kwaliteit, de kleuren en de ontwerpen zijn prachtig! Door op deze verantwoorde wijze met de natuur om te gaan wordt ook de natuur gewaarborgd.


Goede arbeidsomstandigheden

Daarnaast hebben wij het geluk hier geboren te zijn. De afgelopen eeuw hebben we via CAO’s goede arbeidsomstandigheden bedongen, met een toenemend welzijn als gevolg. Van kinder- en slavenarbeid is hier geen sprake meer, maar niet overal is dat zó vanzelfsprekend. Bovendien willen we via FairTrade realiseren dat deze ontwikkeling ook in Afrika, Amerika en Azië mogelijk wordt. Dat ook zij kunnen werken onder veilige arbeidsomstandigheden, met normale werktijden.

We wensen u veel winkelplezier,

Zilverenketting.org