Top

Inca

Onder deze categorie vallen alle zilveren kettingen waarbij de symbolen in de Inca cultuur haar oorsprong vinden.

zilveren ketting  zilveren ketting    

Onder deze categorie bij Zilverenketting.org vind je alleen een zilveren ketting met een klassiek symbool uit pré-Columbiaanse tijden in de zilveren hanger verwerkt. Bovendien is het gebruikte zilver ook nog eens fairtrade. Net zoals de andere kettingen in onze webshop.

Onder pré-Columbiaanse culturen valt ook die van de Inca 's, waarbij soms de tekens overlappend in de verschillende pré-Columbiaanse culturen voorkomen. Ook vinden we in deze culturen veel van de Indianen terug. De symbolen uit de Inca cultuur waren bijvoorbeeld de heilige vis en de heilige avondster (Venus). Of de afdruk van de kolibrie als symbool voor de vruchtbaarheid die gevonden werd in de bodem van de Peruaanse woestijn (gemaakt door de vroegere Inca 's aldaar).

Ons assortiment zilveren kettingen met Inca symbool zijn handgemaakte kettingen uit onze fairtrade zilverateliers die gevestigd zijn in de gebieden waar pré-Columbiaanse culturen hebben geleefd (Guatemala en Mexico) .

Wil je meer weten over de kwaliteit van het gebruikte zilver klik hier, wil je meer weten wat fairtrade inhoudt klik hier.