Top

Oude symbolen

Onder deze categorie vallen alle zilveren kettingen waarbij oude symboliek in pré-Columbiaanse tijden of bij de Maori haar oorsprong vinden.

Maya kalender Zilveren walvis Huwelijk Dubbelkoppige slang

Onder deze categorie bij Zilverenketting.org vind je alleen een zilveren ketting met een klassiek symbool uit pré-Columbiaanse tijden in de zilveren hanger verwerkt. Bovendien is het gebruikte zilver ook nog eens fairtrade. Net zoals de andere kettingen in onze webshop.

Onder pré-Columbiaanse culturen vallen de Azteken, de Inca 's en de Maya 's, waarbij soms de tekens overlappend in de verschillende culturen gebruikt zijn. Ook vinden we in deze culturen veel van de Indianen terug. Zilverenketting.org heeft voornamelijk Indianensymbolen van Noord-Amerikaanse Indianenstammen, zoals de Hopi, in de webshop. Ook hier geldt dat alles fairtrade is. De symbolen uit deze culturen staan bijvoorbeeld voor de 'Voetafdruk op de afgelegde weg' of 'de Ladder van Aards naar Hemels' (bij de Maya 's). Sommige symboliek is zelfs terug te voeren tot de Klassieke Maya periode van 250 - 900 na Christus (Midden-Amerika). Of de afdruk van de kolibrie als vruchtbaarheidssymbool die gevonden werd in de bodem van de Peruaanse woestijn (gemaakt door de vroegere Inca 's).

Naast de oude symboliek uit de pré-Columbiaanse culturen heeft Zilverenketting.org ook zilveren kettingen met zilveren hangers waarop oude symbolen van de Maori staan in de collectie opgenomen. Dit zijn handgemaakte kettingen uit onze fairtrade zilverateliers die gevestigd zijn in de gebieden waar pré-Columbiaanse culturen hebben geleefd (Guatemala en Mexico) .

Bij enkele zilveren kettingen is ook jade in de zilveren hanger gezet. Bij de Maya 's en de Maori stond het symbool voor Eeuwigheid. Jade helpt bij problemen met nieren of blaas en geeft een innerlijke rust en veel wijsheid.

Wil je meer weten over de kwaliteit van het gebruikte zilver klik hier, wil je meer weten wat fairtrade inhoudt klik hier.